Achtergrond informatie over Karin…

1991 – Karin had zin om een avondje te gaan stappen. Ze besloot om naar het café 't Hoekje te gaan. (Wat tegenwoordig 't Geintje heet.)
Eenmaal aangekomen merkte ze op dat de dames aan het Mens-Erger-Je-Niet'en waren. Hier had ze dus totaal geen zin in. En ging wat staan kijken en babbelen met de mannen die aan het darten waren. Op een gegeven moment ging Karin ook mee gooien. Dit alles speelde in April 1991…

Karin ging zo hard vooruit met het darten dat zij 3 weken later al in een competitie mee ging gooien Ze heeft toen ongeveer 5 jaar in haar eerste team (E.M.M.) gespeeld.
In september van dat zelfde jaar ging zij ook meespelen in de Nationale Ranking en dat ging zo goed dat zij 3e werd bij de dames.

Het mag duidelijk zijn dat Karin heel snel naar boven is geklommen en dat zij een grote aanleg voor de dartsport heeft. Als je dan bedenkt dat het allemaal kwam omdat ze gewoon een keertje mee wilde darten met de mannen.

Heden - Tegenwoordig traint Karin af en toe met goede vrienden van haar. Mensen die ook in de wereldtop spelen zoals Martin Adams en John Walton. Om mee te blijven darten in de wereldtop, en omdat ze gewoon nog beter wil worden, en om alles eruit te halen wat er in haar zit, is dit heel erg belangrijk.

Als je aan de top meedraait speel je natuurlijk ook mee in de “grote wedstrijden”, maar daarnaast speelt Karin ook ‘gewoon' voor haar plezier. Zomers speelt zij mee in de zomercompetitie van de Zeeuwse Darts Federatie. Puur voor de lol natuurlijk, maar het is ook meteen een training. Maar dan iets meer ontspannend.
Een voordeel hiervan is dat zij haar ervaring deelt met de mensen die in haar zomerteam spelen. Wat door die mensen beaamd wordt. Ze geven dan ook allemaal toe dat de ervaring die Karin deelt hun goed heeft gedaan en soms ervoor heeft gezorgd dat hun spel beter werd.

Tot slot - Wat Karin nog wil bereiken op dart gebied is dat ze in de wereldtop kan blijven meedoen. Ze wil ook nog een Wereldkampioenschap winnen….

Verder heeft ze als persoonlijk toekomstplan eigenlijk maar één ding, en dat is meer een wens. Ze wil graag nog een keer een wereldreis maken zodat ze alles kan zien van de cultuur van landen en plaatsen.

 

 

Een paar leuke feitjes op een rij…

•  Karin werkt als semi-professioneel dartsspeelster.
•  Karin is getrouwd met Cees van Leeuwen.
•  Karin heeft geen kinderen.
•  Karin heeft geen huisdieren.
•  Karin woont momenteel in Vlissingen.
•  Karin is geboren in Rotterdam op 10 december 1973.
•  Karin heeft nooit een trainer/coach gehad.
•  Toen Karin begon was ze net 18 jaar jong.
•  Als hobby's heeft Karin darten, bridgen, koken en duiken.

 

Karin’s favoriete…

Kleur: Paars.
Speler’s: Francisca Hoenselaar en Martin Adams.
Toernooi: Winmau.
Muziek: Queen, The Eagles en U2.
Film: Finding Nemo.
TV Serie’s: Roseanne, Suddenly Susan. (Als het maar komedies zijn.)
Eten: Grieks.
Stamkroeg: The Roadhouse Ga naar Karins stamkroeg
Dieren: Dolfijnen.

 

©2004 Karin Krappen